FAQ

Hier kan je antwoorden vinden op veelgestelde vragen.


Waarom deze kostprijs?


Wanneer je muziek volgt in een DKO, ligt het inschrijvingsgeld veel lager.  Dat komt doordat de officiële muziekscholen gesubsidieerd worden door de Vlaamse Overheid.  Door het terugschroeven van subsidies binnen cultuur, kunnen wij echter op geen enkele financiële ondersteuning rekenen.


Daarnaast vinden we het zeer belangrijk dat onze docenten correct vergoed worden.  Het zijn allemaal professionele muzikanten die van de muziek(lessen) leven.  Daarom betalen we het correcte uurloon.  Je verwacht van een ervaren loodgieter ook niet dat die je leidingen herstelt voor 10 euro per uur.  In vele muziekateliers wordt vaak gewerkt met studenten en aan vrijwilligersvergoedingen, wat heel wat lager ligt.  


Bovenop het lesgeld is er uiteraard ook nood aan instrumenten, verzekeringen, locaties, administratie,…  Daar Music in-a-company vzw een privé-initiatief is, dienen we deze investeringen zelf te dragen.  Wij doen dat met plezier, maar daarvoor zit ook een klein bedrag vervat in het inschrijvingsgeld.  


Wij willen staan voor kwalitatief muziekonderwijs, en met deze bedragen kunnen we dat.  Turbo notenleer of modules?


Bij Music in-a-company wordt er geen theoriecursus van 4 jaar aangeboden.  Wel worden er compactere versies gegeven waarin je de basis mee krijgt.


De turbo is bedoeld voor tieners en volwassenen die alle begrippen al eens gehoord en in hun vingers gehad willen hebben voordat ze deze deftig leren toepassen bij hun instrument.  Het tempo is stevig.  Je krijgt wel wat oefeningen, maar dit blijft zeer beperkt.  


Dezelfde theorie kan je leren in afzonderlijke modules.  Met deze kan je starten vanaf 9 jaar, maar ze zijn toegankelijk voor iedereen.  Hier ligt het tempo lager, en is er meer tijd om rustig te oefenen in de les.  Je kan ervoor kiezen ze allemaal te volgen (als algemene muzikale vorming), of enkel de onderdelen die je voor jouw instrument nodig hebt.  Volg je bv. gitaar, dan is solsleutel een goede start, wat kan aangevuld worden met akkoorden en eventueel ritme.  Speel je piano, dan is fasleutel erbij toch ook wel handig.